Ga terug

Speckknödelsoep

Speckknödelsoep is een typische Tiroolse soep, die vaak in almhutten of restaurants bij de skipiste wordt geserveerd. Een vullende soep, waarna je weer verder kunt skiën. Of natuurlijk in de zomer verder kunt wandelen. Je kunt de speckknödel zelfs vegetarisch maken, als je er vegetarische spek voor bakt. Het is super makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Keuken Oostenrijk
Porties 4

Ingrediënten
  

  • Ingrediënten voor 4 porties:
  • 250 gram oud brood
  • Zout
  • 250 milliliter melk
  • 2 Eieren
  • 80 gram Spek in blokjes
  • 30 gram boter
  • 1 1/2 liter groentebouillon

Instructies
 

  • Snij het brood in kleine blokjes, en verwarm de 250 milliliter melk op een laag vuur.
  • Meng 200 milliliter melk en de broodblokjes in een bakje, en laat dit een paar minuten trekken.
  • In de tussentijd kun je een koekenpan verwarmen en 30 gram boter in de koekenpan doen.
  • Doe nu de spekblokjes in de koekenpan en bak deze gedurende 5 tot 10 minuten, ze mogen best krokant zijn.
  • Laat het spek uitlekken op wat keukenpapier.
  • Meng nu de overgeblevene 50 milliliter melk, de eieren en het spek met je melk en broodmengsel.
  • Nu kun je met je hand het mengsel goede kneden, en daarna 8 gelijk grote knödels vormen.
  • De knödels moeten nu 15 minuten in water met zout trekken.
  • Maak je groentebouillon, of gebruik kant en klare groentebouillon. Belangrijk is dat de bouillon warm is.
  • Voeg voorzichtig de knödels aan de bouillon toe, en laat de knödels 10 tot 15 minuten in de zacht kokende soep opwarmen.

Notities

Hoe maak ik de speckknödel vegetarisch?
Je kunt gewoon het spek weg laten, of vegetarische spek gebruiken.