Ga terug

Avocado-kip burger

Het is zomer en je wilt iets eten wat niet zwaar in je mag licht en wat je ook met warm weer kunt eten? Ik heb en recept voor en lekkere avocado-kip burger gemaakt. Dit recept kan iedereen maken, je kunt deze burger zelf koud eten als je geen zin in en warme maaltijd bij het warme weer hebt.
Voorbereidingstijd 3 uur 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands, Oostenrijk
Porties 4 Porties

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor 4 burgers:

  • 2 stukken Kipfilet 300 g
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels Olie om te frituren
  • 1 rode ui
  • 2 Avocado's 400g
  • 2 eetlepels Limoensap
  • 4 Slablaadjes
  • 150 gram Roomyoghurt
  • 1 bosje Koriander of platte peterselie
  • 4 stuks volkorenbroodjes

Instructies
 

Hoe maak je deze lekkere en gezonde burgers?

  • Spoel de kipfilets onder koud water af en dep ze droog.
  • Kruid het vlees nu met zout en peper na eigen smaak.
  • Verhit de olie in een pan, en doe het kipvlees in de pan.
  • Doe de deksel erop en braad het vlees op een laag vuur ongeveer 5 minuten.
  • Dek de filets af en zet ze aan de kant.
  • Schil de ui en snij deze in dunne ringen.
  • Halveer en ontpit de avocado's.
  • Verwijder het vruchtvlees van de schil en snijd dit dan in partjes.
  • Besprenkel de avocado’s nu met 1-2 eetlepels limoensap.
  • Prak de tweede avocado met een vork, voeg het limoensap toe.
  • Spoel de slablaadjes af en dep ze droog.
  • Meng yoghurt met zout en peper, en snij de koriander of peterselie in kleine stukjes.
  • Snijd voor het serveren het kipfilets in dunne plakjes.
  • Je kunt nu de broodjes opensnijden en met avocadopuree bestrijken.
  • Bedek elk met 1 blaadje sla, plakjes kip, uienringen avocadopatjes.
  • Doe nu nog je yoghurt dip op het broodje en je kunt van de gezonde avocado-kip burger genieten.