Lactosevrije havermoutpap
Lactosevrije havermoutpap is perfect voor een lang verzadigd ontbijt.Het is gemakkelijk en goedkoop om te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Porties 1
calorieën 280 kcal
- Havermout 40 gram
- Middelgrote banaan ca. 85 gram
- Fruit vers of bevroren 70 gram
- Water 100 ml
Eerst wordt de banaan gepeld en in stukken gesneden, daarna prak je de banaan met een vork in een kom of schaal.
De havermout wordt afgewogen en toegevoegd aan de kom waarin de banaan zich bevindt.
De 100 ml water wordt in een waterkoker verhit, maar dit kan ook met een pan op het fornuis
Het water wordt nu ook toegevoegd aan de kom, dit alles goed doorroeren en klaar is je pap
Om de pap nog lekkerder te maken voeg je fruit toe.
Als je bevroren fruit gebruikt, verwarm je deze eerst in de magnetron.
Vers fruit kan je natuurlijk gelijk toevoegen aan je pap!