Wat zijn de leukste zwembaden in Tirol?

Leestijd: 3 minuten

Wat zijn de leukste zwembaden in Tirol?

Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden waar je in Tirol heen kunt gaan om te zwemmen. Hieronder beschrijf ik 5 van mijn favoriete zwembaden waar je echt een super leuke dag kunt hebben.

Aqua dome:

Adres: Oberlängenfeld 140
6444 Längenfeld
Telefoon: +43 5253 6400 6001
E-Mail: thermeninfo@aqua-dome.at

In Längenfeld heb je het Aqua Dome Hotel, dit hotel biedt niet alleen overnachtingen aan, maar ook een groot overdekt zwembad.

Het zwembad kun je dus ook bezoeken, als je niet in het hotel verblijft.

Het aqua dome heeft een van de uniekste spa bereiken die je in Tirol kunt vinden, deze is meer dan 20.000 quadratmeter groot.

In het spa bereik heb je onder anderen 8 verschillende sauna’s, en whirlpool’s en een gezellig en goed restaurant die in het spa bereik zit.

Dit overdekt zwembad heeft zelfs een verwarmt buitenbad, je kunt dus ook in de winter van dit zwembad genieten.

Het is zelfs voor Kinderen geëigend, er is een extra bereik voor kleine kinderen met 2 glijbanen.

Erlebnistherme Zillertal:

Adres: Badweg 1
6263 Fügen
Telefoon: +43 5288 63240
E-Mail: info@erlebnistherme-zillertal.at

De zwemmogelijkheden in de Erlebnistherme Zillertal biedt ongelooflijke veel afwisseling, zodat iedereen snel zijn of haar favoriete plekje kan vinden.

Dit overdekt zwembad heeft een spa bereik met 7 sauna’s, dus voor iedereen is er iets:

Er is een buitenbad, ook deze is verwarmt en heeft een temperatuur tussen de 32 en de 35 graden.

Ook voor kinderen is het hier super leuk,ze hebben een eigen zwemgedeelte met 3 verschillende glijbanen.

Dit zwembad is te vergelijken met het Aqua Dome, alleen wat goedkoper. Een dagje zwemmen in de Erlebnistherme Zillertal kost maar 22,20€.

Het zwembad is goed te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer.

AREA 47:

Adres: Ötztaler achstraße 1
6430 Ötztal-Bahnhof
Telefoon: +43 5266 87676
E-Mail: info@area47.at

AREA 47 is het grootste openluchtwaterpark van Oostenrijk. De bijna 70.000 m² grote waterpark hart van de Ötztaler Alpen, is echt iets voor mensen die echt van water en sport houden.

Het hoogtepunt van het waterpark van 20.000 m² is het zwemmeer van 7000 m². Dit meer is zelfs met water wat direct uit de bergen komt gevuld.

Het zwembad is opgedeeld in een zwem- en rustzone, wakeboardzone en een sportzone. Let op: er is geen niet-zwemmer zone, dus het is niet voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen geëigend.

AREA 47 ligt direkt aan de ingang van het Ötztal, het is goed te bereiken met de auto en de bus.

Als je met de bus erheen gaat, plan in dat je ongeveer 20 minuten nodig hebt om naar het waterpark te lopen.

Tip:als je met de bus komt stap uit bij winkelcentrum Ötztalerhöhe.
loop naar de Spar- supermarkt, achter de supermarkt loopt een klein weggetje naar het waterpark, deze weg wordt door gele bordjes gekentekend.

Freibad imst:

Adres: Schwimmbadweg 20
6460 Imst
Telefoon: +43 5412 66511
E-Mail: schwimmbad@cmi.at

Het buitenzwembad Imst biedt een ideale gelegenheid, om te ontspannen en af te koelen op een warme zomerdag.

Het watertemperatuur ligt op een warme zomerdag bij ongeveer 25°C. Voor zwemmers is er een 25 x 25 m zwembad dat tot 1,85 m diep is. Hier kun je goed baantjes zwemmen.

Voor kinderen is er en niet-zwemmer bad (25 x 18 m). Hier begint de waterdiepte bij 80 cm en gaat tot 1,20 m, dus perfect voor kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen

Voor de allerkleinste bezoekers, is er een kinderbad waaronder toezicht van een volwassenen ze heerlijk in het water kunnen spelen.

Er is een groot speeltuin wat voor veel plezier zorgt.
Het zwembad heeft ook 2 glijbanen, 1 voor kleine kinderen en een grote voor de volwassenen en grotere kinderen die al goed kunnen zwemmen.

Dit zwembad is ook redelijk goedkoop, voor een dagje betaal je maximaal 5 euro per persoon.

Erlebnisbad oetz:

Adres: örlachweg 22
6433 Oetz
Telefoon: +43 5252 6385650

Het Oetz-belevenisbad ligt aan de rand van het bos, boven Oetz. Het is alleen open in de zomermaanden en dan alleen op mooie dagen.

Maar dan biedt het veel plezier voor jong en oud.

Het zwembad heeft veel te bieden bijvoorbeeld, een glijbaan en 2 kinderzwembaden, de glijbaan is 50 meter lang voor kinderen maar ook voor volwassene geëigend.

In het zwembad is een ligweide van 15.000 m², dus je hebt genoeg ruimte om te ontspannen, of om te zonnebaden. Grenzend aan het zwembad is er een restaurant, dat ook toegankelijk is voor mensen die het zwembad niet bezoeken.

Dit zijn dus de 5 zwembaden die ik het allermooiste vind. Ze liggen natuurlijk allemaal in de prachtig natuur van Oostenrijk omringd door de bergen.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.