knapperige aardappelpartjes

Recept afdrukken
Deze knapperige aardappelpartjes, die met een beetje olie in ongeveer 25 minuten in de oven gemaakt kunnen worden zijn perfect voor bij het avondeten. Ze moeten van buiten krokant zijn, en ze moeten voldoende gekruid zijn om de juiste smaak te hebben.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands, Oostenrijk
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

Ingrediënt voor de aardappelpartjes:

  • 1 kilogram vastkokende Aardappelen
  • 2 tot 3 eetlepels Zonnebloemolie of Olijfolie
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 1 theelepel zoete Paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte Paprikapoeder
  • 1/4 theelepel Zout en peper

Instructies

  • Spoel de aardappelen goed af.
  • Schil de aaedappels
  • Snij ze in de lengte zodat je er 8 stukken uit krijgt, maar dit is afhankelijk van de grote van de aardappelen.
  • De aardappelstukken moeten gelijkmatig breed zijn.
  • Meng in een grote kom de olie en kruiden samen, dus de chilipoeder, paprikapoeder en het zout en peper.
  • Voeg de aardappelstukjes er aan toe, en meng alles goed door zodat alle aardappelstukjes gelijkmatig gekruid zijn.
  • Doe nu bakpapier op een bakblik en verdeel de aardappelstukjes erop.
  • Zet de aardappelstukjes nu voor ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden onder en bovenhitte.
  • Bak het zolang tot ze goudbruin zijn, dan kun je ze uit de oven halen.
  • Lekker met een salade en een stukje vlees.

KitchenBrothers Messenset

Met Blok

16-Delig

Met Schaar en Aanzetstaal

Zilver/ RVS

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,99)

Vershoudbakjes

Meal Prep Bakjes - Lunchbox - Diepvriesbakjes - Vershouddoos - Vershoudbakjes Set - Plastic Bakjes - Voedselcontainer - Magnetron Bakjes Met Deksel

16 Stuks

BPA vrij

Verkrijgbaar bij

bol.com (€42,95)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.

>