aardappelsoep
De aardappelsoep is in Oostenrijk één van de lekkerste voorgerechten. Het is goedkoop, en makkelijk om te maken. Iedere regio heeft zo ook wel een eigen recept, maar hier kiezen we voor een soep met alleen aardappel en crème fraîche.
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 liter groentesoep
- 300 gram aardappel
- 50 gram boter
- 1 kleine ui
- 80 gram spek in blokjes
- 2 knoflook teentjes
- 150 milliliter Slagroom of Crème fraîche
Instructies
- Schil je aardappels en snij ze in kleine blokjes. Kook de aardappels nu gedurende 8 tot 10 minuten.
- Maak de ui schoon en snipper deze.
- Doe olie of boter in een soeppan en voeg aardappelblokjes, ui, en spek toe.
- Giet nu 1 liter groentesoep en laat het 10 minuten koken.
- Nu kun je de soep met zout en peper kruiden.
- Voeg 150 milliliter slagroom of crème fraîche toe.
- Laat dit nu nog en keer 10 minuten op middelde temperatuur koken.
- Nu kun je de soep met en staafmixer pureren, waarbij je zelf kunt kiezen hoe fijn de gepureerde soep moet worden.
- Serveer de soep in soepkommen of in diepe borden.
Notities
Wat kun je als garnering voor de soep gebruiken?
Je kunt op je soep blokjes geroosterd bruin brood doen, maar je kunt ook verse kruiden of spekblokjes boven op de soep doen.
Je kunt op je soep blokjes geroosterd bruin brood doen, maar je kunt ook verse kruiden of spekblokjes boven op de soep doen.