Curryworst
Curryworst is vaak veel calorieën, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd. Ik heb een gezond recept van curryworst voor jullie! Dit kun je dus ook gewoon eten als je een dieet aan het volgen bent, of als je deze gezonde versie van dit recept wilt maken. De saus die je met dit recept kunt maken, kun je rustig invriezen of in een weckpot doen. Let er wel op dat je het vacuüm in je weckpot krijgt, zodat de saus langer houdbaar is, en niet tussentijds overstuur raakt.
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 4 porties:
- Paprika rood 250 gram
- Worst 400 gram
- Tomatenstukjes in blik 400 gram
- Ui 150 gram
- Water 200 milliliter
- Zout en Peper
- Olie 1 eetlepel
- Currypoeder 1 a 2 eetlepels
Instructies
- De ui pellen en in stukjes snijden.
- Doe in een koekenpan de eetlepel olie en fruit hierin de ui goed.
- Snij de rode paprika in stukjes, hiervoor kun je normale paprika of puntpaprika gebruiken.
- Doe de paprika bij de ui in de koekenpan, en bak de paprika een paar minuten mee.
- Je kunt nu de worst in plakjes snijden en bij de rest in je koekenpan doen en aanbraden.
- Welke worstjes je hiervoor gebruikt maakt niet zo heel veel uit, maar je kunt het beste braadworstjes voor dit recept gebruiken. In principe kun je zelfs vegetarische worstjes gebruiken.
- De tomatenstukjes uit het blik, 200 milliliter water, en het currypoeder, bij de rest wat in je koekenpan zit toevoegen.
- Laat nu alles goed bakken op middelhoge temperatuur, maar wel af en toe door roeren.
- Nu kun je de curry worst eten, en alles wat over blijft invriezen of in een weckpot doen.
Notities
Hoe kun je de smaak van de saus intensiever maken?
Als je de saus scherper wilt hebben, kun je nog chilipoeder of stukjes verse chili in je saus doen.
Als je de saus scherper wilt hebben, kun je nog chilipoeder of stukjes verse chili in je saus doen.