Aspergesoep

Recept afdrukken
Het is weer aspergetijd dus wat maken we? Natuurlijk maken we van de asperges lekkere soep, lekker gemakkelijk voor een luie zondag. Dit is een van mijn favoriete soepjes, ik vind het heerlijk met en stokbroodje uit de oven.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep, Tussendoortje
Keuken Nederlands, Oostenrijk
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Porties 4 Personen

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo witte asperges
  • Zout na eigen smaak
  • 50 gram boter
  • 50 gram meel
  • 200 gram slagroom
  • Peper na eigen smaak
  • 3 eetlepels citroensap

Instructies

Hoe maak je de Aspergesoep?

  • Was je asperges onder warm water goed af en snij de einden eraf.
  • Doe nu 1,25 liter water in een grote pan met een beetje zout.
  • Voeg nu de asperges erbij, dek de pan af met een deksel en laat het ongeveer 20 minuten op middel hoge temperatuur koken.
  • Giet nu het water waarin de asperges gekookt hebben in een andere pan, en doe de asperge in een kom.
  • Pureer de asperges met een purerstaaf goed door.
  • Van het water waarin je de asperge gekookt hebt, gebruik je nu ongeveer 1 liter water.
  • Laat het water nog ongeveer 5 minuten op middel hoge temperatuur koken.
  • Pak een tweede pan en doe de boter en het meel in de pan, doe dit nu goed met elkaar vermengen (doorroeren).
  • Doe nu kleine beetje van het water waarin je asperges gekookt hebt erbij.
  • Voeg nu je gepureerde asperges erbij,en een beetje citroensap.
  • Om de soep romiger te maken voeg je de slagroom als laatste erbij.
  • Laat de soep nu voor ongeveer 5 tot 10 minuten nog een keertje goed doorkoken.
  • Geniet nu van je lekkere en ook gezonde aspergesoep!

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.

>