Chocoladetaart
Je hebt zin in en lekkere maar ook snelle chocoladetaart?
Ik heb hier en recept voor je waarmee je binnen een uurtje en lekkere taart kunt maken.
Deze taart is ook lekker voor in de zomer,bijvoorbeeld gedecoreerd met frambozen of kersen.
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 250 gram Boter
- 250 gram Chocolade
- 4 Eieren
- 180 gram Suiker
Instructies
Hoe maak je deze gemakkelijke chocoladetaart?
- Snij de chocolade in kleine stukjes en smelt deze boven en warm waterbad, of doe de chocolade voor ongeveer 2 minuten in de magnetron.
- Smelt nu ook de boter, een meng de chocolade met de boter in de grote kom samen.
- Pak nu en tweede kom doe hierin de eieren en de suiker, meng alles met en handmixer goed door.
- Meng het ongeveer 5 minuten zodat het mengsel schuimig opgeklopt is.
- Voeg nu de chocolade en de boter bij de eieren, suiker en mix alles nog en keer goed schuimig.
- Verwarm de oven nu op 180 graad onder en bovenwarmte.
- Pak nu nog een beetje boter en vet hiermee je bakvorm in, zodat de taart na het bakken niet aan de vorm plakt.
- Vul nu het deeg in de bakvorm je kunt het beste en ronde bakvorm(springvorm) gebruiken met en doorsnee van 24 centimeter.
- De chocoladetaart moet nu voor 45 tot 50 minuten in de oven bakken, laat hem daarna afkoelen.
- Decoreer met vers fruit of toefjes slagroom.
Tomado TMC2501S
Combi magnetron.
25 liter inhoud
Ontdooifunctie
Zilver