Gezonde lactosevrije havermout pannenkoekjes
Gezonde lactosevrije havermout pannenkoekjes, met havermout. Je zult misschien denken dat dit niet lekker is, maar het tegendeel is waar. De pannenkoekjes smaken naar meer, en dat is helemaal niet erg want ze zijn niet zo zwaar als gewone pannenkoeken.Van hetzelfde recept kun je ook vruchtenpuree maken, als je 50 gram vruchten naar keuzen toevoegt.
Equipment
- waterkoker
Ingrediënten
- Havermout 50 gram
- Amandelmelk of Havermelk 100 ml
- Middelgrote banaan ca. 85 gram
- Kaneel 1 a 2 tl
- Boter 10 gram
Instructies
- Doe de 50 gram havermout in een blender, maal de havervlokken zeer fijn zodat je het kunt gebruiken als meel.
- Prak de banaan met een vork fijn in een kom.
- Voeg nu het meel, kaneel, amandelmelk of havermelk aan de banaan toe.
- Meng dit 30 seconden met een staafmixer zodat er een beslag ontstaat.
- Neem een koekenpan en verhit hierin de boter
- Zodra de boter is gesmolten, giet je het beslag in de pan. (maak kleine ronde cirkels)
- Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 a 3 minuten aan beide zijden goudbruin.
Recept voor de vruchtenpuree:
- Voor de puree gebruik je 50 gram verse of bevroren vruchten
Notities
Welke vruchten zijn het meest geschikt voor de puree? denk aan bosbessen, aardbeien of frambozen. Maar je kunt natuurlijk ook andere vruchten gebruiken, die jij lekker vindt. Plaats de 50 gram bevroren of verse vruchten in een magnetron. Nu worden de vruchten 1 tot 2 minuten in de magnetron verwarmd. Zodra de vruchten verwarmd zijn, worden de vruchten geprakt met een vork. Leg je pannenkoekjes op een bord en schep de puree erop.
Philips Series 3000 HD9318/20
Waterkoker
Zwart