Kaiserschmarren
Kaiserschmarren is een recept, die je gewoon moet maken. Een heerlijk zoet gerecht beter kan het niet zijn! De kaiserschmarren word in Oosterijk als lunch gegeten of als tussendoortje. Het is laag aan calorieen, en super gemakkelijk om te maken.
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 4 personen :
- Meel 4 eetlepels
- Melk 250 mililiter
- Zure room 1 eetlepel
- Eieren 4 stuks maat m
- Boter 2 eetlepels
- Zout
Instructies
- Meng de 4 eetlepels meel, en de eetlepel zure room, zout en de 250 milliliter melk samen tot een beslag.
- Roer het beslag zolang, tot er een glad beslag ontstaat.
- Voeg de 4 eieren bij het beslag en meng het, meng het niet te lang.
- De eieren moeten nog zichtbaar in het beslag zijn.
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur
- Doe het beslag in de pan en doe de deksel op de pan.
- Bak nu het beslag aan beide kanten goudbruin.
- Nu kan je de Kaiserschmaaren uit de pan nemen, en in stukjes snijden.
- Leg het op een bord en genieten maar!
Notities
Wat kun je bij de Kaiserschmarren eten?
Je kunt ijs,poedersuiker, vruchten of chocoladesaus bij de kaiserschmarren eten.
Je kunt ijs,poedersuiker, vruchten of chocoladesaus bij de kaiserschmarren eten.