kaiserschmarn

Kaiserschmarren

Recept afdrukken
Kaiserschmarren is een recept, die je gewoon moet maken. Een heerlijk zoet gerecht beter kan het niet zijn! De kaiserschmarren word in Oosterijk als lunch gegeten of als tussendoortje. Het is laag aan calorieen, en super gemakkelijk om te maken.
Gang Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Oostenrijk
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Porties 4 Personen

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 4 personen :
  • Meel 4 eetlepels
  • Melk 250 mililiter
  • Zure room 1 eetlepel
  • Eieren 4 stuks maat m
  • Boter 2 eetlepels
  • Zout

Instructies

  • Meng de 4 eetlepels meel, en de eetlepel zure room, zout en de 250 milliliter melk samen tot een beslag.
  • Roer het beslag zolang, tot er een glad beslag ontstaat.
  • Voeg de 4 eieren bij het beslag en meng het, meng het niet te lang.
  • De eieren moeten nog zichtbaar in het beslag zijn.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur
  • Doe het beslag in de pan en doe de deksel op de pan.
  • Bak nu het beslag aan beide kanten goudbruin.
  • Nu kan je de Kaiserschmaaren uit de pan nemen, en in stukjes snijden.
  • Leg het op een bord en genieten maar!

Notities

Wat kun je bij de Kaiserschmarren eten?
Je kunt ijs,poedersuiker, vruchten of chocoladesaus bij de kaiserschmarren eten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.

>