Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl

Recept afdrukken
Tiroler Gröstl is een typisch Tirools recept, het is super gemakkelijk om te maken en het is super lekker. Tiroler Gröstl is leuk om te maken op en avond met vrienden of voor en romantisch dinner voor twee. Het is ook een recept, dat als je uit eten bent in Tirol, een keer zou moeten kiezen van de menukaart.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oostenrijk
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Porties 1 Personen
calorieën 250

Ingrediënten

  • De 125 Gram aardappels worden eerst afgeschild en dan in plakjes gesneden.Dan worden de aardappels met een snufje zout 15 tot 25 minuten gekookt.
  • Een kleine ui en knoflookteen worden in kleine stukjes gesneden dan doe je ze in een bakje en voeg een beetje peper toe voor meer smaak.
  • De kalkoenworst wordt in blokjes gesneden en in het bakje met de knoflook en de ui gedaan.
  • Als de gekookte aardappelplakjes gaar zijn giet je ze af. Doe dan een beetje olie in en pan en braad de aardappelplakjes ongeveer 4 minuten aan.
  • Doe alles wat je in je bakje gedaan hebt dus de knoflook, ui, kalkoenworst in de pan met de aardappelplakjes en meng alles goed samen.
  • Braad alles totdat de aardappelplakjes goudbruin van kleur zijn
  • Nu kan je de Gröstl op je bord doen en je typisch Oosterijkse eten is klaar!

Instructies

  • De 125 Gram aardappels worden eerst afgeschild en dan in plakjes gesneden. Dan worden de aardappels met een snufje zout 15 tot 25 minuten gekookt.
  • Een kleine ui , de spekblokjes en de knoflookteen worden in kleine stukjes gesneden, dan doe je ze in een bakje en voeg een beetje peper toe voor meer smaak.
  • De kalkoenworst wordt in blokjes gesneden, en in het bakje met de knoflook en de ui gedaan.
  • Als de gekookte aardappelplakjes gaar zijn, giet je ze af. Doe dan een beetje olie in en pan en braad de aardappelplakjes ongeveer 4 minuten aan.
  • Doe alles wat je in je bakje gedaan hebt, dus de knoflook, ui, kalkoenworst in de pan met de aardappelplakjes en meng alles goed samen.
  • Braad alles totdat de aardappelplakjes goudbruin van kleur zijn
  • Nu kan je de Gröstl op je bord doen en je typisch Oosterijkse eten is klaar!

Notities

Kan ik de Gröstl ook anders kruiden? Je kunt de Gröstl met paprikapoeder,uipoeder, knoflookpoeder kruiden. Kan ik voor de Gröstl ook verse kruiden gebruiken? Je kunt verse peterselie, basilicum aan dit gerecht toevoegen. Wat ook lekker is, is een ui in ringen snijden en deze tussen de Gröstl doen.

KitchenBrothers Messenset

Met Blok

16-Delig

Met Schaar en Aanzetstaal

Zilver/ RVS

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,99)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.

>