Vakantie in imst

Leestijd: 4 minuten

Vakantie in Imst is een van de dingen die je echt en keer moet doen.
Je hoeft niet naar en grootte stad je kunt ook naar en kleine stad reizen zoals Imst.
Imst is officieel marktgemeente, maar je hebt in imst net zo veel mogelijkheden als in een grote drukke stad.

Waarom is Imst perfect voor jouw vakantie in Oostenrijk?

In de zomer kun je vooral in Hochimst leuke dingen doen, je kunt bijvoorbeeld in Hochimst door de bergen wandelen en zo op plekjes komen waar je met de auto niet kunt komen. Wandel bijvoorbeeld eens van Hochimst naar de Linserhof.
In Hochimst en ook in het Gurgltal wat vlak bij Imst ligt, zijn er 12 berghutten die je tijdens een leuke wandeldag kunt bezoeken.
Als je in hochimst de wandelweg naar boven volgt kun je met de alpine coaster weer naar beneden.

Alpine coaster
De Alpine coaster is en zomerrodelbaan, in deze kun je met ze tweeën zitten je kunt ook alleen met de zomerrodelbaan naar beneden rijden.
De Alpine coaster in Hochimst mag je met kinderen van af 3 jaar bezoeken.
Je kunt ook als je kinderen hebt in Hochimst het trampolinepark bezoeken deze vind je bij de ingang van Hochimst.
Als je naar een langere wandeltrip zoekt, kun je ook door het centrum van Imst naar de Rosengartenschlucht lopen en deze wandelweg volgen.

Rosengartenschlucht
Bij de Rosengartenschlucht moet je wel er opletten goede schoenen aan te doen, en het is niet geschikt voor kleinere kinderen omdat deze weg toch iets langer is en het best wel stijl naar boven kan gaan.
Je kunt ook van een relaxte dag bij het zwembad in Imst genieten. Dit zwembad is geschikt voor kinderen en volwassenen. Bij het zwembad zit ook en sportcentrum waar je als je sportief bent een hele leuke dag kunt maken.

In het sportcentrum kun je bijvoorbeeld bowlen met je familie of met je vrienden, je kunt ook gaan klimmen of voetbal spelen. In de winter heb je bij het sportcentrum ook een schaatsbaan, bij deze schaatsbaan kun je ook schaatsen uitlenen.
De stad zelf heeft ook een groot overdekt winkelcentrum, hier kunt je eigenlijk alles wat je nodig hebt kopen, en ook veel wat je waarschijnlijk niet nodig hebt.
Het winkelcentrum in Imst ligt niet direct in het centrum van de stad, met de bus die ongeveer alle 15 minuten vanaf het busplein van Imst naar het winkelcentrum gaat, ben je maar een paar minuten onderweg.
De bushalte waar je op de bus naar het winkelcentrum kunt wachten ligt in het centrum van Imst dus deze kun je snel vinden.
Vanaf deze bushalte kom je met de bus eigenlijk overal heen je kunt bijvoorbeeld naar Area 47.

Area 47
Area 47 heeft veel vrijetijdsactiviteiten, je kunt bijvoorbeeld vanaf Imst tot Area 47 met en boot op de Inn Raften.
Raften is dat je op en boot met 6 tot 10 personen over en onrustige beek raft dit is en hele leuke vrijetijdsactiviteit als je met vrienden op vakantie in Oostenrijk bent.
Imst in de winter moet je gewoon ook een keer zien. De bergen vol met verse sneeuw, en de warme zon. Beter kun je niet van de winter in Tirol genieten. En al helemaal niet als je een heerlijk glas warme Glühwein in je handen hebt.

In de winter kun je vanaf het centrum ook de bus naar Hochimst nemen. Deze bus is met een skiticket voor het skigebied gratis.
Heb je zo’n ticket niet kost het een paar Euro.
Het skigebied Hochimst heeft veel mogelijkheden voor kinderen en voor volwassene, en staat bekend als kindvriendelijk skigebied.
Kinderen die nog niet zo goed kunnen skiën kunnen op de kinder- skipiste die bij de ingang van hochimst is, het skiën oefenen en leren.
Deze kinderskipiste kunnen kinderen ook gebruiken als ze nog niet op de grote piste kunnen skiën, hier kunnen kinderen ook veel plezier hebben.
Het skigebied heeft ook een skischool waar je snel en makkelijk skiën kunt leren. Hier kun je ook alles wat je voor het skiën nodig hebt huren. Dat betekent dus dat je niet extra dure ski’s en skischoenen hoeft te kopen als je in Imst op vakantie gaat.
De skipisten in Hochimst zijn rode en zwarte pisten, deze zijn dus niet voor beginners geëigend.
Eén van de leukste vrijetijdsactiviteiten die je in het skigebied Hochimst hebt, is dat je tot tien uur avonds op de pisten kunt skiën, en je kunt tot twee uur nachts rodelen.

Nachtskiën en nachtrodelen
Dit noemt zich nachtskiën en nachtrodelen. De piste wordt verlicht en je kunt dus ook ’s avonds veel plezier hebben, midden in het skigebied.
Het nachtskiën is tijdens het winterseizoen, elke week op woensdag en zaterdag open. De rest van de week kun je dus alleen overdag skiën.
De nachtrodelbaan is in het winterseizoen op woensdag, vrijdag en zaterdag open.
Je kunt in de winter ook winterwandelen. Hier kun je de bekende Nuireithronde lopen, deze wandelroute duurt heen en terug ongeveer twee uur.

Langlaufen
Als je winterwandelen niet zo interessant vindt kun je ook nog gaan langlaufen, in Hochimst heb je twee langlauf routen.
De eerste route is ongeveer 2,5 kilometer lang en loopt door het bos in Hochimst, de tweede route loopt ook door het bos, maar dan richting Tarrenz en is ongeveer 6 kilometer lang. Deze route is voor mensen die meer ervaring in het langlaufen hebben.
Voor het langlaufen hoef je geen extra langlaufski’s te kopen, ook deze kun je gewoon in Hochimst huren.

De schaatsbaan in Hochimst is super voor een leuke familie dag of avond. Deze schaatsbaan is namelijk tot negen uur avonds open.
Het schaatsen in Hochimst is voor kinderen, en ook voor volwassenen gratis. Dit is dus ook een leuke vrijetijdsactiviteit die geen gat in je vakantiebudget maakt.
Nu weet je dus dat je in Imst veel kunt doen, maar waar kun je slappen als je op vakantie in Imst bent ? Ik weet dat natuurlijk, want ik en mijn familie wonen midden in het centrum van Imst.
Natuurlijk zijn er veel hotels in Imst vanaf 1 tot 5 sterren hotel heb je hier in Imst, maar je kunt ook met je auto naar de camping in Imst. Er zijn twee campings in Imst, en beide zijn niet zo groot. Dus echt zo’n ouderwetse familiecamping. Natuurlijk worden er door Nederlandse reisorganisaties ook diverse appartementen en vakantiehuizen in een rond de stad verhuurd.

Je hebt dus veel mogelijkheden waar je wilt slapen en wat je in je vakantie in Imst kunt doen, Je hebt nu dus de keuze wat je wilt zien.

Veel plezier!

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.