Wat zijn de leukste en mooiste 5 plekjes in Tirol ?

Leestijd: 3 minuten

Wat zijn de leukste en mooiste 5 plekjes in Tirol die je echt een keer moet bekijken?
Alle plekjes die ik in deze lijst gezet heb zijn ideaal voor een dagje uit met vrienden of met het gezin, en alle plekjes zijn ook voor kinderen geëigend.
Ik woon nu al lang in Tirol maar toch heeft het een tijd geduurt, voordat ik al deze heerlijke en mooie plekjes gezien heb.
Je kunt dus het beste veel tijd inplannen, zodat je alles rustig kunt bekijken een ervan kunt genieten.

  1. Swarovski Kristallwelten

De meeste mensen kennen het merk Swarovski maar ze weten vaak niet dat er een museum is gemaakt in Tirol, waar je de meest bijzondere Swarovskibeelden kunt zien en ervan kunt genieten.
Het Swarovski Kristallwelten in Wattens is een bijzonder museum waar heel veel te beleven en vooral te zien is. En voor de kinderen is er een kleine speeltuin.
Je kunt dus bij de Swarovski Kristallwelten een dagtour doen, waar je kunt zien wat je allemaal met de bekende swarovski kristalen kunt maken.
Als je nog een beetje geld hebt kun je ook nog in de shop van swarovski shoppen. Overigens lijkt het allemaal best wel duur, maar hier is het goedkoper dan elder.

2. Alpenzoo Innsbruck

Ik was dit jaar een dagje met mijn familie naar de Alpenzoo Innsbruck, een het was zo mooi dat ik het in deze lijst moest zetten.
Deze dierentuin ligt eigenlijk midden op de berg en je moet eraan denken goede schoenen voor deze trip mee te nemen, het gaat namelijk door de dierentuin toch nog wel een beetje steil omhoog. Maar juist dat heeft ook weer zijn charme.
Vanaf de dierentuin zelf kun je over de hoofdstad van Tirol kijken, en van de mooiheid van Innsbruck genieten. In deze dierentuin kun je alle dieren vinden die vroeger in de Alpen geleefd hebben.
Verder is er voor de kleine kinderen nog een boerderijtje, zeg maar een soort knuffelpark, waar de boerderijdieren geknuffeld kunnen worden.
En begin je dan toch honger te krijgen is het een mooi moment om op één van de picknickplaatsen heerlijk te lunchen.

3. Goldenes Dachl

Het Goldenes Dachl is één van de bekendste plekjes in de hoofdstad van Tirol, het bevindt zich midden in de oude binnenstad van Innsbruck.
De naam van het Goldenes Dachl, in het Nederlands het gouden dak, komt doordat het dak bedekt is met 2.657 gouden plankjes. Niet zolang geleden werd dus inderdaad, want dat vraagt zich altijd iedereen af, één gouden dakpan gestolen. Overigens inmiddels is de dader gepakt en de dakpan weer terug.
Het herkenningspunt van de stad werd gebouwd in 1420 en diende als residentie van het Oostenrijkse keizerhuis.

4. Rattenberg: De kleinste stad

Rattenberg is de kleinste stad van Oostenrijk een heeft maar elf hectare grond.
De stad is zelfs zo klein, dat er voor een paar jaar geen auto’s door het stadscentrum mochten rijden.
De stad is bekend door de vele handarbeid die hier nog steeds veel gebruikt wordt. Dit kun je mooi terugzien in het Handwerkkunst Museum.
Dit museum laat heel erg goed zien hoe de mensen in het stadje vroeger hun geld verdienden.
De stad staat vooral bekend om de glasbewerking en dit kun je zelf zien in glasblazerij Kisslinger waar je op de eerste rij deze meesters live aan het werk ziet gaan.

5. Nationalpark Hohe Tauern

Nationalpark Hohe Tauern is het op één na grootste natuurgebied van Europa en heeft de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, op haar grondgebied staan.
Daarnaast kun je hier ook nog eens genieten van de hoogste watervallen genaamd de Krimmler watervallen.
Het natuurgebied geeft aan meer dan 10.000 verschillende diersoorten onderdak en telt meer als 250 bergtoppen.
Je kunt je voorstellen dat hier ongelofelijk veel wandelroutes te vinden zijn van verschillende niveaus. Maar je kunt het gebied ook per fiets of auto ontdekken.
Leuk om te weten is dat het niet in de provincie Tirol ligt, maar zo groot is dat het wel in Salzburg en Karinthië ligt.
Waaarom we het hier opnemen? Een paar dorpen maken deel uit van de VVV in het Zillertal, maar liggen niet in Tirol. Bijvoorbeeld Krimml ligt in het Salzburger Land, maar maakt wel deel uit van de VVV in het Tiroolse Zillertal.
Vandaar kun je dus makkelijk het natuurgebied in.

Nu weet je dus wat mijn lievelingsplekjes in Tirol zijn, er zijn natuurlijk ook nog veel meer andere leuke plekjes dus heb ik hier nog een keer een klein lijstje voor je:

Zilvermijn Schwaz
Vesting Kufstein
Achensee
Kasteel Ambras Innsbruck
AQUA DOME – Tirol Therme Längenfeld

Nu weet je dus waar je echt een keer heen moet. Veel plezier in Het mooie en heerlijke Tirol!

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.