Spinazie knödel
Spinazie knödel knödel spreek je uit als knoedel en komt veel voor in de Duitse, Oostenrijkse keuken.Het is makkelijk om te maken, en heerlijk bij een stukje vlees of vis.
Ingrediënten
- Wat gebruik je voor de spinazie knödels?
- Recept voor 8 knödels:
- 750 gram Spinazie vers of diepvries
- 350 gram wit Brood
- 1 Ui
- Zout
- 125 milliliter Melk
- 2 Eieren
- 2 eetlepels Meel
- 30 gram Boter
Instructies
- Snij de spinazie fijn, als je diepvries spinazie gebruikt, laat je die eerst van te voren ontdooien
- Snipper de ui fijn, en bak de ui kort op laag vuur.
- laat de ui daarna afkoelen.
- Snij het brood in kleine blokjes, en meng deze met de melk, eieren, spinazie, zout en de ui.
- Als je alles goed hebt samen gemengd, voeg je het meel toe.
- Maak nu je handen nat onder de kraan, dit doe je omdat dan het deeg niet aan je handen blijft plakken.
- Vorm van je deeg een knödel (deeg bal) denk aan de grote van een gehaktbal.
- Plaats daarna de knödels voor ongeveer 45 minuten in de koelkast, zo kunnen ze opstijven en vallen ze niet uit elkaar in de pan.
- Zet nu een pan met water en een beetje zout op het vuur, breng dit aan de kook.
- Zodra het water kookt, leg je de knödels in het water.
- Kook de knödels in 20 minuten op een zacht vuur gaar
Notities
Kun je de spinazieknödel nog lekkerder maken?
Je kunt de spinazieknödels serveren met geraspte kaas, gesmolten boter, bieslook, knoflookpoeder.
Je kunt de spinazieknödels serveren met geraspte kaas, gesmolten boter, bieslook, knoflookpoeder.
Salade schaal RVS
Serveerschalen/schalen RVS 20 cm
2 Stucks
Vershoudbakjes
Meal Prep Bakjes - Lunchbox - Diepvriesbakjes - Vershouddoos - Vershoudbakjes Set - Plastic Bakjes - Voedselcontainer - Magnetron Bakjes Met Deksel
16 Stuks
BPA vrij
KitchenBrothers Messenset
Met Blok
16-Delig
Met Schaar en Aanzetstaal
Zilver/ RVS