Al je favoriete recepten op je iPhone

Leestijd: 2 minuten

Waarom een kookboek kopen als je toegang hebt tot duizenden recepten via inspirerende recepten-apps. Een iPhone kan een handig hulpmiddel zijn bij het vinden, opslaan en volgen van recepten. Zo zijn er diverse apps beschikbaar voor kook- en voedselliefhebbers. 

Recepten apps

Heb je een lekker recept gevonden, dan wil je deze natuurlijk het liefst bewaren voor de volgende keer. Tegenwoordig kun je op vele websites recepten importeren, zodat je het niet hoeft over te typen. Ben je zelf een ambitieuze kok, dan kun je je eigen recepten maken in bijvoorbeeld de receptenmaker app. Dit kun je vervolgens delen met je vrienden en familie. Er zijn talloze apps beschikbaar voor recepten. Zo zijn in Nederland de meest bekende apps: Slim Koken, Receptenmaker, Het Fotokookboek, HelloFresh en Heel Holland Bakt. Deze apps bieden een breed scala aan recepten, variërend van eenvoudige maaltijden tot culinaire gerechten. Je kunt vaak zelf recepten kiezen op basis van ingrediënten, kooktijd, dieetvoorkeuren etc. Met je iPhone kan je ook gemakkelijk foto’s maken van recepten uit kookboeken en tijdschriften en ze later weer bekijken. Hiernaast kun je je iPhone ook gebruiken als timer of wekker, zo zorg je ervoor dat je gerechten perfect gaar zijn. 

Duurzaam consumeren

Duurzaam eten is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je gezondheid. Door bepaalde voedingskeuzes en eetgewoonten kun jij als individu invloed hebben op het milieu, dierenwelzijn en gezondheid van je medemens.

  • Vermijd zoveel mogelijk producten als frisdranks, snacks en snoep
  • Verminder de consumptie van dierlijke producten zoals vlees, zuivel en eieren. Plantaardige voeding vereist over het algemeen minder land, water en energie, waardoor er minder broeikasgassen worden geproduceerd
  • Vermijd voedselverspilling door niet te veel te koken en restjes creatief te gebruiken.
  • Kies voor biologisch voedsel, want daarmee vermijd je het gebruik van synthetische pesticiden en kunstmest
  • Drink meer kraanwater dan mineraalwater uit flessen. In Nederland hebben wij de luxe dat kraanwater veilig genoeg is om te drinken
  • Kies vaker voor onbewerkte ingrediënten, bewerkte voedingsmiddelen vereisen namelijk meer energie en hulpbronnen tijdens de productie

Volg deze tips in hoeverre je kan en draag bij aan een duurzamere voedselproductie en consumptie. Wees gunstig voor het milieu én de samenleving.

Is een iPhone duurzaam?

Over het algemeen worden iPhones beschouwd als duurzame smartphones van hoge kwaliteit. Apple heeft een reputatie opgebouwd voor het produceren van apparaten met uitstekende bouwkwaliteit en materialen van goede kwaliteit. Apple biedt ook software-updates voor oudere iPhone-modellen, waardoor ze langer meegaan en de levensduur van het apparaat wordt verlengd. Dit is een positief aspect op het gebied van duurzaamheid, omdat het helpt om elektronisch afval te verminderen. Wil je nog duurzamer bezig zijn, kies dan voor een refurbished iPhone. Een refurbished iPhone werkt net zo goed en is een stuk goedkoper. Zo is er een groot aanbod aan iPhones op Refurbished.nl. Omdat iPhones vaak een lange levensduur hebben, kun je ook prima een Refurbished iPhone kopen. Bij Refurbished.nl worden uitsluitend iPhones verkocht die verschillende tests hebben gehad. Waar nodig worden onderdelen gerepareerd of vervangen. Hiernaast krijg je 3 jaar garantie bij aankoop van alle iPhones. Kies bijvoorbeeld voor de iPhone 12, zo goed als nieuw, maar dan goedkoper!

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.