Appeltaart

Leestijd: 2 minuten

appeltaart

Recept afdrukken
Vandaag deel ik met jou, dit heerlijk appeltaart recept. Een stukje taart bij de koffie of thee is heerlijk. Soms mag je jezelf best wel een beetje verwennen met iets lekkers. Er gaat tenslotte niets boven de geur van vers gebakken appeltaart.
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands, Oostenrijk
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Porties 12

Ingrediënten

Ingredienten voor 12 stukjes appeltaart.

  • Springvorm 24 cm.
  • Meel 300 gram
  • Suiker 200 gram
  • Zout 1/2 TL
  • Boter 200 gram koud
  • Ei 2 stuks
  • Water 2 EL ijskoud
  • Paneermeel 4 EL
  • Rozijnen 100 gram
  • Appels 1 2 kilo
  • Kaneel 2 TL
  • Maizena 1 EL

Instructies

  • Zeef voor de appeltaart het meel in een kom en voeg zout en 100 gram suiker (de helft) toe.
  • Snij de boter in stukjes en voeg deze ook toe. Voeg het water en 1 ei toe en kneed alles goed door met je handen, doe dit ongeveer 8 minuten.
  • Wikkel het deeg in huishoudfolie en zet het ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvorm in met boter ook de rand en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Bestuif het werkblad met wat meel en rol 2/3 van het deeg uit met een doorsnede van 30 cm.
  • Bedek de bodem en de rand van de springvorm met het deeg.
  • Bestrooi de bodem van het deeg met wat paneermeel om te voorkomen dat de appels te veel vocht achterlaten.
  • Zo blijft de bodem van de appeltaart lekker krokant.
  • Doe de rozijnen in heet water en laat ze 5 minuten wellen.
  • Schil de appels en snij ze in dunne plakjes.
  • Meng de appelplakjes met suiker, kaneel, maizena en de rozijnen. De rozijnen eerst goed uit laten lekken en droogdeppen tussen een schone theedoek.
  • Leg vervolgens de appelschijfjes in laagjes op het deeg.
  • Rol de rest van het deeg dun uit.Snij ze in lange repen van 1-1,5 cm dik en leg ze kruiselings op de taart. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de taart.
  • Bak de taart in ongeveer 1 uur op 180 graden in de voorverwarmde oven goudbruin.
  • De appeltaart laten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  • Heerlijk met een toefje slagroom, eet smakelijk.

Dr. Oetker Springvorm

Ø 24 cm

Metaal

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,95)

KitchenBrothers Messenset

Met Blok

16-Delig

Met Schaar en Aanzetstaal

Zilver/ RVS

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,99)

Salade schaal RVS

Serveerschalen/schalen RVS 20 cm

2 Stucks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,93)

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.