Oostenrijkse Wiener schnitzel
De Oostenrijkse Wiener schnitzel is een van de lekkerste dingen, die je heel makkelijk zelf kunt maken.Je hebt er niet veel voor nodig . Het is super lekker voor een lunch of avondeten.
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 stuk Varkens of Kalfslapjes
- 150 gram Bloem
- 2 stuk Eieren
- 300 gram Paneermeel
- 1 Citroen
- Zout
- Peper
- 2 eetlepel Olie
Instructies
- Klop je lapjes voorzichtig tussen twee stukje folie plat.
- Het beste kun je hiervoor een deegroller gebruiken of de onderkant van je koekenpan.
- Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout.
- Voor het paneren van het vlees heb je 3 borden nodig.
- Bord met het bloem
- Bord met de eieren klop de eieren los.
- Bord met het paneermeel
- Haal het vlees eerst door de bloem, daarna door het ei en als laast door het paneermeel.
- Pak nu een koekenpan en doe hierin de olie.
- Bak hierin je schnitzels tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
- Hierna haal je ze uit de pan, en laat je ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Snij de citroen in plakjes.
- Leg de schnitzels op een bord en garneer ze met de citroen.
Notities
Wat kun je bij de wienerschnitzel eten?
Denk aan aardappelsalade, friet, brood.
Denk aan aardappelsalade, friet, brood.
KitchenBrothers Messenset
Met Blok
16-Delig
Met Schaar en Aanzetstaal
Zilver/ RVS