
Oostenrijkse Wiener schnitzel
De Oostenrijkse Wiener schnitzel is een van de lekkerste dingen, die je heel makkelijk zelf kunt maken.Je hebt er niet veel voor nodig . Het is super lekker voor een lunch of avondeten.
Ingrediënten
- Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 stuk Varkens of Kalfslapjes
- 150 gram Bloem
- 2 stuk Eieren
- 300 gram Paneermeel
- 1 Citroen
- Zout
- Peper
- 2 eetlepel Olie
Instructies
- Klop je lapjes voorzichtig tussen twee stukje folie plat.
- Het beste kun je hiervoor een deegroller gebruiken of de onderkant van je koekenpan.
- Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout.
- Voor het paneren van het vlees heb je 3 borden nodig.
- Bord met het bloem
- Bord met de eieren klop de eieren los.
- Bord met het paneermeel
- Haal het vlees eerst door de bloem, daarna door het ei en als laast door het paneermeel.
- Pak nu een koekenpan en doe hierin de olie.
- Bak hierin je schnitzels tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
- Hierna haal je ze uit de pan, en laat je ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Snij de citroen in plakjes.
- Leg de schnitzels op een bord en garneer ze met de citroen.
Notities
Wat kun je bij de wienerschnitzel eten?
Denk aan aardappelsalade, friet, brood.
Denk aan aardappelsalade, friet, brood.
[affiliate_products carousel=”enable,arrows,navigation-dots,infinite-loop,autoplay” heading_title=”h3″ style=”grid” image_size=”medium”][/affiliate_products]